Apa potabila din aer

Oamenii de stiinta de la Institutul Fraunhofer IGB din Stuttgart au descoperit o metoda prin care umiditatea aerului poate fi convertita, autonom si descentralizat, in apa potabila.

Procedeul are la baza o solutie salina care absoarbe apa din atmosfera si care circula intr-o unitate in forma de turn, dupa care ajunge intr-un rezervor cu vid. Energia oferita de panouri solare incalzeste solutia, iar apa se evapora. Interesant este faptul ca, din cauza vidului, apa fierbe la temperaturi sub 100 de grade Celsius. Apa evaporata astfel este condensata apoi si circula printr-un tub complet plin, iar gravitatia acestei coloane de apa produce vid, fara a mai fi nevoie de o pompa. Solutia salina reconcentrata isi reia circuitul prin sistem si absoarbe din nou umezeala din aer, iar procesul se repeta la nesfarsit.

Cercetatorii au realizat prototipuri pentru ambele componente ale sistemului – absorbtia umezelii din aer si evaporarea in vid – care au fost testate la nivel de laborator. Pasul urmator este crearea, in viitorul apropiat, a unei unitati demonstrative.

dune_-_wind_trapair_humidity_trap_articol

Reclame

1 comment so far

  1. Sophie Bouchle on

    Oamenii vor cu orice pret sa supravietuiaasca.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: